top of page
Vyhledat

Jarní inspirace a nový článek na e-shopu!

Již koncem března, pokud je příznivé počasí, můžete na záhonech při výsevu zeleniny využít netkanou textilii, kterou si můžete vybrat přímo na našem e-shopu www. sikulove.cz.


Proč nyní sáhnout po netkané textilii?

Bílou, nebo černou? Sestavili jsme seznam důvodů, proč netkaná textilie prospívá každé zahradě. V zemědělství se nejběžněji pracuje s bílou variantou, která má nižší gramáž a používá se k přikrytí již zasazených rostlin, a s černou variantou s vyšší gramáží, která nepropouští UV záření a pokládá se na půdu ještě před zasetím.

S pomocí netkané textilie tak vzniknou podmínky, které umožní zelenině lépe prospívat. Sklidíte tak bohatší úrodu, dokonce až o 14 dní dříve.


Důvod č. 1 : Nedá škůdcům šanci

Bílá netkaná textilie se pro Vás stane ekologickým partnerem v boji proti škůdcům. Ochrání vaše rostliny především v jarním a letním období, kdy škůdci nejvíce útočí.

Důvod č. 2 : Otupí mráz

S pomocí bílé textilie vytvoříte rostlinám teplé mikroklima, ve kterém dokážou odolat nižším teplotám a lépe vzejdou. Černá textilie zase umožňuje ohřev půdy, proto je vhodné ji použít před jarními výsevy a výsadbou.

Důvod č.3 : Voda zůstane tam, kde je jí potřeba

Další výhodou netkaných textilií je lepší práce se závlahou. Díky bílé netkané textilii v záhonu zůstává potřebná vláha, propouští i vzduch a určité množství slunečních paprsků, vytváří tak ideální podmínky pro růst. Díky své pevnosti a odolnosti ochrání rostliny i před prudkým deštěm a kroupami, které pak nenapáchají tolik škod. Také černá textilie propouští vodu, neusadí se tak pod ní kolonie mravenců, jako tomu bývá u nepropustných fólií. Má však i jiné výhody – zabraňuje plevelům v růstu, lze ji využít ke zpevnění svahů nebo pod mulčovací kůru.


Chcete se dozvědět ještě mnohem více? Sledujte náš blog a další skvělé tipy Vám neuniknou! https://www.sikulove.cz/blog

 

Malá ochutnávka z nového článku zde! ⬇


Březen znamená začátek prací na zahrádce!


Je pravý čas na jarní výsadbu semínek. Jestliže chceme mít užitek a radost z toho, co vypěstujeme, je správná chvíle začít s přípravami. Zahájení některých prací je vázáno na aktuální počasí.


Výsev

Právě v těchto dnech je poslední příležitost na výsadbu semínek paprik či rajčat. Jestliže máte pařeniště či fóliovník, můžete během března začít pěstovat karotku, ředkvičku, bazalku a různé druhy salátů. Ostatně koncem měsíce tyto rostliny, ale i další, jako je hrách, kopr, špenát či petržel, můžete sázet přímo na záhony..


bottom of page