top of page
Vyhledat

V hlavní roli fólie

Fólie se v dnešní době používají nejen v každé domácnosti, ale i v podstatě ve všech odvětvích průmyslu – od potravinářského, přes stavební až po automobilový průmysl. Hlavní funkce většiny fólií je ochrana a zabalení zboží.


Fólie jsou lehké a velmi praktické. Existuje několik typů fólií, které mají každá své specifické použití!


Nabízíme velký výběr fólií různých druhů a materiálů, např. stretch fólie, HDPE fólie, LDPE fólie, pěnové fólie, bublinkové fólie, kašírované fólie, recyklované fólie apod.


Prohlédněte si kompletní nabídku fólií na našem e-shopu Šikulové.cz >


Stretch fólie - ruční

Stretch fólie jsou tří- až pěti- vrstvé extrudované fólie vhodné pro skupinové a přepravní balení. Ruční stretch fólie zaručují dokonalou, jednoduchou a efektivní fixaci jakéhokoliv zboží pravidelných i nepravidelných tvarů.


Používají se především v menších provozech k ručnímu balení hlavně kusového zboží určeného k přepravě.





Stretch fólie - strojní

Stretch fólie určené pro balení za pomoci odvíjecích strojů (horizontální nebo vertikální použití), které umožňují maximální efektivitu práce, šetří čas, materiál a tím pádem i finanční prostředky. Jedná se o fólie s vysokou průtažností.

Používají se především v provozech s velkým objemem balení.

 

Stavební fólie

Stavební zakrývací fólie je vyrobena z recyklované LDPE fólie. Stavební fólie slouží k zakrytí a ochraně ploch proti znečištění a poškození např. k ochraně podlah, nábytku a schodišť během stavebních prací.

Stavební fólie je vyrobena z recyklované LDPE fólie. Vzhledem k účelu použití nejsou kladeny nároky na zdravotní nezávadnost a vzhled fólie, tudíž se k výrobě používá recyklát typu B nebo C.



 

LDPE fólie

Jedná se o nejpoužívanější fólii známou především pod hovorovým výrazem „igelit“. Folie LDPE jsou podobně jako folie HDPE jedním ze základních a nejrozšířenějších materiálů určených pro výrobu obalů. Síla fólie se pohybuje mezi 20 – 200 µm.

LDPE fólie z recyklátu Jedná se o ekonomickou a zároveň ekologickou variantu čisté LDPE fólie. Využití naleznou všude, kde jsou kladeny nároky na nízkou pořizovací cenu a nejsou nutné hygienické atesty.

Používá se napříč všemi průmyslovými odvětvími, v zemědělství i v domácnostech.


Základní rozdíly mezi HDPE a LDPE fóliemi: HDPE mají oproti foliím z LDPE matnější povrch, jsou více zakalené, tužší a vyznačují se charakteristickou šustivostí. HDPE folie se vyznačují vyšší pevností, ale nemají definované smrštitelné vlastnosti jako LDPE fólie.

 

Bublinkové fólie

Bublinkové fólie jsou univerzálním obalovým materiálem se širokou škálou využití. Nejčastěji se používají jako ochrana před mechanickým poškozením, dále se z ní vyrábí plachty, ochranné obálky apod. Bublinkové fólie nacházejí vhodné využití při ošetření a přepravě strojních zámečnických součástek, sanitární keramiky, nábytkářských výrobků, ale též spotřební elektroniky a elektronických spotřebičů. Oblasti použití pěnové a bublinkové fólie:

  • Elektronický průmysl - balení spotřební elektroniky a elektronických spotřebičů, proklad jednotlivého zboží, využití foliových obálek.

  • Kovovýroba - balení zámečnických dílů, ochrana.

  • Potravinářský průmysl - proklad jednotlivého zboží v kartonech, ochranné přířezy v bonboniérách.

  • Automobilový průmysl - proklad jednotlivého zboží, balení jednotlivých automobilových dílů.

  • Nábytkářství - vhodná k balení nábytku.




 

Kašírované fólie

Jsou speciální fólie vyrobené z polyetylenových vláken a laminovány nepromokavým filmem. Mohou být jednostranně nebo oboustranně kašírované. Oproti běžným fóliím se vyznačují vysokou mechanickou pevností, kterou zajišťuje především výztužná mřížka ve fólii. Mají dlouholetou životnost, odolnost vůči klimatickým podmínkám, jsou nepromokavé a mrazuvzdorné. Jsou odolné vůči některým druhům chemikálií. Kašírka se vyznačuje vyššími pevnostními charakteristikami než Perlinka.

Perlinková fólie je speciální fólie vyrobená z polyethylenových vláken a je laminována nepromokavým filmem / oboustranně kašírované /. Oproti běžným fóliím se vyznačují vysokou mechanickou pevností, kterou zajišťuje především výztužná mřížka ve fólii.

Kašírované fólie jsou vhodné především na výrobu fóliovníků a pařenišť. Obsahují UV stabilizátor.


 

Pěnové fólie

Pěnová fólie je měkký, ohebný a snadno použitelný obalový materiál.


Používá se na ochranu povrchů produktů proti mechanickému poškození balení, k prokládání vrstev nebo jako výplně prostoru. Díky svým vlastnostem se využívá pro ochranu výrobků s jemnou povrchovou úpravou (elektronika, hudební nástroje, nábytek, apod.). Fólie pěnová je 100% recyklovatelná a odolná proti vlhkosti.

 
Prohlédněte si kompletní nabídku fólií na našem e-shopu Šikulové.cz

bottom of page